Jeg prøvde meg for første gang på et Øl-sett og fulgte endel instruksjoner fra forumet her om hvordan jeg burde gå frem for å være sikker på at det ikke gikk galt, men nå er jeg bekymret.
Jeg satte ølet til gjæring på Lørdags ettermiddag og det er ennå ingen reaksjon i gjæringslåsen som antyder til gjæring. Det er en halv cm med skum på overflaten av vørteren, men ikke noe mer enn det!
Ølen jeg skal prøve og lage er en:
Muntons, Connoisseurs Range Wheat Beer "pakke". Mannen bak disken ba meg om å kjøpe en annen gjær siden det var hveteøl jeg skulle brygge. Gjæren er av typen Danstar "Munich brewing yeast"
Jeg kokte opp vørter og malt og vann (23l) og lot det koke i ca en time. Etter noen timer avkjøling tømte jeg det over i gjæringsfatet og ventet til det var kaldt nok til å ta i selve gjæren.
Det er muligt at jeg har bommet litt på temperaturforskjellen mellom gjæren og vørteren (30grader på gjæren og 20 på vørteren) som jeg ser på som eneste muligt synd jeg har begått!
I utgangspunktet var jeg veldig renslig og vasket alle gjenstander som skulle i kontakt med vørteren med enten sterkrens elle kaustisk soda!
Kan noen konkludere for meg at ølet mitt er ødelagt eller finnes det alternative løsninger jeg kan prøve for å få gang på gjæringen. Jeg tenkte på om jeg kunne tilsette en ny pakke med gjær for å se om det hjelper!
Jeg satte ølet til gjæring på Lørdags ettermiddag og det er ennå ingen reaksjon i gjæringslåsen som antyder til gjæring. Det er en halv cm med skum på overflaten av vørteren, men ikke noe mer enn det!
Ølen jeg skal prøve og lage er en:
Muntons, Connoisseurs Range Wheat Beer "pakke". Mannen bak disken ba meg om å kjøpe en annen gjær siden det var hveteøl jeg skulle brygge. Gjæren er av typen Danstar "Munich brewing yeast"
Jeg kokte opp vørter og malt og vann (23l) og lot det koke i ca en time. Etter noen timer avkjøling tømte jeg det over i gjæringsfatet og ventet til det var kaldt nok til å ta i selve gjæren.
Det er muligt at jeg har bommet litt på temperaturforskjellen mellom gjæren og vørteren (30grader på gjæren og 20 på vørteren) som jeg ser på som eneste muligt synd jeg har begått!
I utgangspunktet var jeg veldig renslig og vasket alle gjenstander som skulle i kontakt med vørteren med enten sterkrens elle kaustisk soda!
Kan noen konkludere for meg at ølet mitt er ødelagt eller finnes det alternative løsninger jeg kan prøve for å få gang på gjæringen. Jeg tenkte på om jeg kunne tilsette en ny pakke med gjær for å se om det hjelper!