ingen skum i jule stouten :(

Glasset du drikker av kan utgjøre en stor forskjell på et øls skumfasthet. Gamle fete melkeglass gir ofte dårlig resultat.
 
Kaster meg inn i forumet, har bomma på carboneringstida i temp. rom , mitt øl fikk ikkje meir enn 2 dg deretter kjølerom 4 grader. Ingen skum, tok flaskene tilbake på temp.rom ca 24 grader og der får dei stå i 14 dg. Dersom skummet fortsatt uteblir, kan eg då rekorke flaskene og sjølvsagt etterfylle med sukker? Har ein mistanke om for lite sukker då eg kjølte ned sukkerlaka i kjøerom og kanskje noe av sukkeret då vart liggande i bunnen på kjelen.Laka vart kanskje litt for kald. Håper jobben min ikkje er bortkasta, uansett øvelse gjer meister
Bruker å tilsette sukkerlake ved ommtapping,da blir det god innblanding.Viktig med tanke på overkarbonering(flaskebombe)
 
Tilbake
Topp