Inn- og utmesk

SveinB

Norbrygg-medlem
Hei, noen oppskrifter spesifiserer inn- og ut eks, andre ikke. Noen sier at det er lurt, men ikke påkrevet. Hva sier dere erfarne bryggeri; er det alltid en fordel å kjøre inn- og utmesk, eller er det tilfeller der det ikke er ønskelig?
 
Deja vu fra en tråd for en måned siden.

Innmesk må du jo gjøre, ellers får du ikke maltet oppi vannet.

Utmesk var det en diskusjon her for ikke lenge siden, men husker dessverre ikke trådtittelen.

Utmesk er ikke nødvendig, men hvis du har muligheten så tror jeg de fleste vil anbefale at du gjør det.

@Gahr var litt uenig med meg om det trengs for å stanse enzymaktiviteten i nevnte (ukjente tråd ovenfor). Men tror ikke vi kom til bunns i saken.
 
Jeg mener utmesk er unødvendig i de bryggeapparatene der du går rett fra mesking til oppkok uten at vørteren risikerer nedkjøling.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp