ThomasC
Norbrygg-medlem
Hei dere,
Det er sikkert vanskelig å svare på et slikt spørsmål når en selv ikke har smakt på ølet, men legger ut i håp om det er noen som har noen gode ideer. Smakte akkurat på IPAen vi brygget for en måned siden, stått på flaske i to uker. Ølet ser innbydende ut, har en fin skumtopp, men både lukter og smaker veldig nøytralt. Jeg hadde håper på et øl men masse friske smaker, så ble litt skuffet. Oppskrift:
6,15 kg Maris Otter Pale Malt
0,35 kg hvete malt
0,25kg Crystal Malt 70 EBC
0,25kg Cararye 175 EBC
50g Chinook, 60 min (15 g av humlen var fra 2013 og har blitt oppbevart i fryseren, 35 g fra 2014)
25g Simcoe 15 min
25g Simcoe 5min
25g Simcoe 0 min
25g Simcoe dry hop
Gjær: 2 pakker rehydrert Safale US-05
Mesket på rundt 67 grader i 75 minutter, rørte rundt med jevne mellomrom. Utmesk på 77 grader i 10 min. Skyllevannet holdt også 77 grader, vi helte vannet over posen og dyppet posen opp og ner i skyllevannet til vi ikke gadd mer. Gjæringstemp holdt seg rundt 18-19 grader. OG 1,066, FG1,018.
Noen som har noen ide? For lite humle? Hva ville dere gjort annerledes for å fått en fantastisk god IPA med mye smak?
Det er sikkert vanskelig å svare på et slikt spørsmål når en selv ikke har smakt på ølet, men legger ut i håp om det er noen som har noen gode ideer. Smakte akkurat på IPAen vi brygget for en måned siden, stått på flaske i to uker. Ølet ser innbydende ut, har en fin skumtopp, men både lukter og smaker veldig nøytralt. Jeg hadde håper på et øl men masse friske smaker, så ble litt skuffet. Oppskrift:
6,15 kg Maris Otter Pale Malt
0,35 kg hvete malt
0,25kg Crystal Malt 70 EBC
0,25kg Cararye 175 EBC
50g Chinook, 60 min (15 g av humlen var fra 2013 og har blitt oppbevart i fryseren, 35 g fra 2014)
25g Simcoe 15 min
25g Simcoe 5min
25g Simcoe 0 min
25g Simcoe dry hop
Gjær: 2 pakker rehydrert Safale US-05
Mesket på rundt 67 grader i 75 minutter, rørte rundt med jevne mellomrom. Utmesk på 77 grader i 10 min. Skyllevannet holdt også 77 grader, vi helte vannet over posen og dyppet posen opp og ner i skyllevannet til vi ikke gadd mer. Gjæringstemp holdt seg rundt 18-19 grader. OG 1,066, FG1,018.
Noen som har noen ide? For lite humle? Hva ville dere gjort annerledes for å fått en fantastisk god IPA med mye smak?