mårt1
Norbrygg-medlem
Har en tynnbunnet kjele på 30 liter som jeg har tenkt å prøve BIAB-brygging med. Har gassbrenner på 7,5KW som jeg har brukt til koking av hele batcher med ekstraktbrygg utendørs, og den funker fint til dette.
Nå er det jo vinter og forholdsvis kaldt ute... Jeg ser for meg at det vil bli en utfordring å unngå fall i mesketemperatur uten å måtte justere med gassblusset innimellom. Det er sikkert vanskelig å holde en jevn mesketemp også. Det hadde sikkert vært nyttig med isolering av kjelen, men dette kombinert med bruk av gassbluss virker på meg forholdsvis vanskelig uten å brenne/smelte isolasjonen. Da måtte man vel i tilfelle løftet kjelen av/på gassbrenneren for hver gang man måtte justere temperaturen, men dette medfører jo risiko for søl og er arbeidskrevende.
Er det noen som har funnet en grei løsning eller arbeidsmetodikk på dette..?
Innendørs har jeg en forholdsvis svak komfyr, men det er mulig den holder til å få opp mesketemperatur på 66 grader på 20-25 liter vann, og at det i kombinasjon med med isolering av kjelen på komfyren vil funke ok. Deretter flytte ut på gassblusset for kok (evt. utmesk hvis man ønsker det) og senere avkjøling i snø/vannbad i stor plastdunk. Dog vil jeg aller helst unngå å måtte jobbe inne, da søl og griseri på kjøkkenet som kjent har veldig liten WAF... Særlig når det ikke blir ryddet opp med en gang og unnskyldningen er at ølbrygginga ikke er ferdig ennå... :
Nå er det jo vinter og forholdsvis kaldt ute... Jeg ser for meg at det vil bli en utfordring å unngå fall i mesketemperatur uten å måtte justere med gassblusset innimellom. Det er sikkert vanskelig å holde en jevn mesketemp også. Det hadde sikkert vært nyttig med isolering av kjelen, men dette kombinert med bruk av gassbluss virker på meg forholdsvis vanskelig uten å brenne/smelte isolasjonen. Da måtte man vel i tilfelle løftet kjelen av/på gassbrenneren for hver gang man måtte justere temperaturen, men dette medfører jo risiko for søl og er arbeidskrevende.
Er det noen som har funnet en grei løsning eller arbeidsmetodikk på dette..?
Innendørs har jeg en forholdsvis svak komfyr, men det er mulig den holder til å få opp mesketemperatur på 66 grader på 20-25 liter vann, og at det i kombinasjon med med isolering av kjelen på komfyren vil funke ok. Deretter flytte ut på gassblusset for kok (evt. utmesk hvis man ønsker det) og senere avkjøling i snø/vannbad i stor plastdunk. Dog vil jeg aller helst unngå å måtte jobbe inne, da søl og griseri på kjøkkenet som kjent har veldig liten WAF... Særlig når det ikke blir ryddet opp med en gang og unnskyldningen er at ølbrygginga ikke er ferdig ennå... :