Juice i øl

Raffe83

Norbrygg-medlem
Har lyst å eksperimentere litt med forskjellig juice i øl.
Noen som har erfaringer med dette?
Hvordan finner man ut sukkerinnholdet i juicen, og hvor gjærbar er den?
Regner med juicen blir tillsatt i sekundær gjæringen....?
 
Jeg venter på at min blodappelsin APA skal bli ferdig karbonert

Presset selv og frysekonsentrerte. Tilsatte etter stormgjæring og noen dager før tørrhumling. Du kan vel anta at OG er i området 1.030-40.
 
Takk for svar. Målte OG på juice til 1.060... Men lurer hvor langt ned den kommer til å gjære... Har prøvd med 1 liter granateple juice i 5 liter corona clone....
 
Det jeg har lest er at problemet med juice er hvor mye vann det inneholder. Det kan i tilfelle gi deg en for utvannet øl i forhold til smak oppnådd.
Har ikke noe personlig erfaring men jeg ville gått for noen andre former for konsentrert fruktsmak / fersk frukt hvis mulig.
 
Mulig det er bedre med frukt purrè eller fersk presset juice. Juicen jeg brukte er Bama sin, og den inneholder ren tykk fruktjuice som er "lett" pasturisert.
 
Tilbake
Topp