Ørnegård
Norbrygg-medlem
Hei!
Har akkurat flasket vårt første brygg basert på ølsett og ekstra malt (for spesielt interesserte: http://bryggerstupet.wordpress.com/2011/09/17/75/). Litt rask kalenderregning tilsier at vi kanskje rekker å drikke ølet og bruke flaskene til et juleøl.
Vi venter fortsatt på Beer Brew 30 (omtalt andre plasser på forumet) og lurer derfor på om noen har forslag til oppskrift på en juleøl - mørkt, sterkt og mye smak (ikke stout-aktig), basert på enten et ølsett eller maltekstrakter, humle og gjær tilgjengelig fra f.eks. bryggselv.no?
Vi er ganske ferske bryggere og har ikke satt oss ordentlig inn i malttyper, humletyper og gjærtyper ennå. Men vi håper å lære mye underveis!
Hva slags maltekstrakter ville egne seg? Hvilken gjærtype?
Hvordan humler man med maltekstrakter - kan man/skal man koke maltekstraktet og dermed bruke humle på vanlig måte (vi har ikke stor bryggerkjele og kan derfor bare koke kanskje 10 liter og så fylle på med vann)?
Mange spørsmål på en gang ... Noen som føler seg utfordret til å sette opp en oppskrift i korte trekk?
mvh.
Øystein
Har akkurat flasket vårt første brygg basert på ølsett og ekstra malt (for spesielt interesserte: http://bryggerstupet.wordpress.com/2011/09/17/75/). Litt rask kalenderregning tilsier at vi kanskje rekker å drikke ølet og bruke flaskene til et juleøl.
Vi venter fortsatt på Beer Brew 30 (omtalt andre plasser på forumet) og lurer derfor på om noen har forslag til oppskrift på en juleøl - mørkt, sterkt og mye smak (ikke stout-aktig), basert på enten et ølsett eller maltekstrakter, humle og gjær tilgjengelig fra f.eks. bryggselv.no?
Vi er ganske ferske bryggere og har ikke satt oss ordentlig inn i malttyper, humletyper og gjærtyper ennå. Men vi håper å lære mye underveis!
Hva slags maltekstrakter ville egne seg? Hvilken gjærtype?
Hvordan humler man med maltekstrakter - kan man/skal man koke maltekstraktet og dermed bruke humle på vanlig måte (vi har ikke stor bryggerkjele og kan derfor bare koke kanskje 10 liter og så fylle på med vann)?
Mange spørsmål på en gang ... Noen som føler seg utfordret til å sette opp en oppskrift i korte trekk?
mvh.
Øystein