Heisann.
Er veldig fersk i gamet (kun 4 brygg på samvittigheten) og tenker lage et juleøl. Kikka litt på nettet og fant et spennende brygg som mange cowboyer i usa skryter av. "Great lakes Christmas ale". Har kikka litt på oppskrifter, tolka det så godt jeg kan og prøvd å justere til mitt utstyr. Har ikke helt kontroll på Beersmithen i forhold til mitt utstyr ennå, men justerte tallene her og der.
Lager ikke så store batcher så tenker å få rundt 12 liter julebrygg.
Har tenkt å bare bruke tørrgjær istedenfor den originale i oppskriften (London ale Wyeast labs 1028)
Hadde satt stor pris på om noen erfarne bryggere kunne kikka over oppskriften og kommet med litt feedback:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 14,37 l
Post Boil Volume: 12,48 l
Batch Size (fermenter): 12,00 l
Bottling Volume: 12,00 l
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 21,3 EBC
Estimated IBU: 33,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,00 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 78,0 %
0,26 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 6,8 %
0,26 kg White Wheat Malt (4,7 EBC) Grain 3 6,8 %
0,06 kg Special Roast (98,5 EBC) Grain 4 1,5 %
0,02 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 5 0,5 %
0,11 g Ginger Root (Boil 60,0 mins) Herb 6 -
25,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 60,0 min Hop 7 24,3 IBUs
1,00 Items Cinnamon Stick (Boil 60,0 mins) Spice 8 -
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
17,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 10 6,9 IBUs
10,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 11 2,2 IBUs
1,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 12 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 13 -
0,25 kg Honey (2,0 EBC) Sugar 14 6,5 %