Justering av OG?

Heisan. Hvordan forholder man seg typisk til de gangene man får lavere OG enn tiltenkt? F.eks hvis målet er en OG på 1.045 - 1.050 og man ender opp på 1.040? Koke lenger? Tilsette sukker/maltekstrakt? Eller bare la den være på 1.040?

Hvor mye vil dere si man kan bomme på OG'en før man like gjerne kan helle ut den batchen? :)
 
Jeg har alltid spraymalt (DME) for hånden hvis OG må justeres. Sukker bør du være forsiktig med, det gir ofte tørt øl. (Unntaket er de ølene som SKAL ha sukker) Du kan også koke lenger men da kun før du tilsetter humle, for ikke å endre bitterhet og smak.
 
Når tilsettes DME for å justere OG?
Finnes det et regnestykke for å finne ut hvor mye DME som må tilsettes for å oppnå ønsket OG?
Det er en formel for det, men den må noen andre gi deg, jeg kan iallefall fortelle at det finnes en kjekk, gratis app til Iphone (og sikkert Android) som heter "Brewcalc" den kan blant annet regne ut dette for deg :)
 
Tilbake
Topp