Kakaonibs - hvordan?

Hei!
Jeg brygga en Stout med nibs, blev knakende god.
De ser ut som de nibsen de selger på Bryggselv er råe nibs, så du må riste dem selv.
Råe nibs er det fint lite kakaosmak i.
Sett ovnen på 250 grader, bre ut nibsen i en langpanne. La de stå i 2 min. slå av ovnen, rør rund bland nibsen og la stå i 2-3 min til i avslått ovn.
Brendte nibs er ikke godt det heller, så her får du teste litt hva som passer din smak og komfyr.
Jeg la mine trekke i en god whiskey et døgn.
Tilsett dem rett i gjærkaret etter stormgjæring, hele skiten, synd å la en god whiskey gå til spille.
Brukte 80 gr. til 20 liter. tilsatte på dag 7 og fikk ligge med i en 7-10 dager. Smak deg frem...
De synker og blir i stort sett liggende kvar i gjærkaka.

Kakaobønner/nibs bør ikke være med i koken, det skiller ut masse bitterstoffer, samme som med kaffe.

Lykke til!
Takk for god tips
 
Tilbake
Topp