Kald lagring av flasker vs cold crashing

Brygger for et bryllup og jeg får litt utfordringer pga stort volum å "coldcrashe" alle batchene mine.

Derfor tenker jeg at hvis jeg i det minste får lagret flaskene kaldt (etter karbonering) så vil de vel klarne ganske godt da også?

Skal fraktes i kasser stående, så bør holde seg godt i ro etterpå :)

Vil flaskelagring kaldt ha samme effekt som Cold-crash- men at mengden bunnfall blir litt mere i flasken?
 
Det blir mye mer løst sediment i flaskene uten coldcrash og dermed ikke samme effekt da poenget med CC er å felle ut mest mulig partikler :)

Men over tid vil jo partikler sedimentere i flaskene og såklart, men vil være løsere partikler enn ellers siden mye er og blir gjær som lett virvles opp.

Snakker vi effekt av klarhet er tiden din beste venn her altså, 2-3 måneder og langt utover gir jo effekt i klarning
 
Tilbake
Topp