Jeg er ikke mest erfarne bryggeren og det er sikkert andre som har bedre svar. Men hva sier mrmalty. Tenker da på OG også sluttvolum? Eller tenker du mer i forhold til blandingen av gjærtyper?
Jeg hadde heller blandet dem og fått riktigere antall gjærceller enn å underpitche med den ene alene. Hvor gamle er de? 3944'en er morsom og legger seg som et teppe av gjær på toppen mot slutten av gjæringa.
Jeg personlig ville også bare brukt den blandingen av gjær typer også blir det et greit eksperiment
Synes å ha lest at Chris White fra whitelabs oppfordrer folk til å eksperimenter med blanding av gjærtyper.
Ser at folk er veldig flinke til å eksperimentere med malt og humle, men ikke med blanding gjærtyper......hvorfor det egentlig?
Hvis man slipper i to ulike (under)arter (to ulike gjærstammer) med samme økologiske nisje (begge spiser maltose), vil den ene, best tilpassede arten utkonkurrere den andre over tid. Usikker på om dette vil ha noe som helst å si i en såpass rask prosess som gjæring av 50L øl, men i teorien vil den ene stammen bukke under og den andre dominere.
Dermed vil det da i teorien ikke nødvendigvis fungere så bra med to ulike gjærstammer. Praksis er jo en helt annen sak. Prøv!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.