Hvor lenge et øl holder seg er først og fremst avhengig av lagringsforhold. Vil du at ølet skal holde seg friskt lengst mullig, bør det stå i kjøleskap. Alle oksidasjonsreaksjoner i ølet går saktere jo lavere temperatur man har.
Som det blir sagt, spiller øltypen også inn. Humlerike IPA-er og pale ales er definitivt for ferskvare å regne, det samme gjelder typisk for wit og Weissbier også. Mørkt øl tåler generelt lagring bedre enn sterkt øl, pga. melanoidiner som beskytter mot oksidering, og en del sterke ølbør lagres en stund for å runde av smak og for å utvikle noe oksidasjonspreg...
....Jeg ville unngått å lagre IPA i romtemperatur, ja. Du kan jo gjøre en test. Ta to flasker med fersk IPA og sett den ene i kjøleskap mens den andre får stå i romtemp. La de stå i et par uker. Kjøl så ned flasken som har stått i romtemp til samme temperatur som den kaldlagrede. Jeg tror du ganske lett vil kjenne forskjell.