Kan jeg skvise mer ut av gjæret?

Har hatt en IPA på gjæring nå i 2,5 uker. Tempen i rommet er ca 17-18 grader.

Skulle gjerne hatt gravity ennå litt mer ned. Starta på 1.066 og nå på 1.030. Vært konstant siste 4 dager. Burde vært på 1.014 flg oppskrift

Hjelper det å heve tempen og la den stå ennå lenger

Kan jeg tappe på fat og la den stå i romtemp (med naturlig carbonering) for å skvise mer ut av dette, eller er løpet kjørt?
 

Nordlands

Norbrygg-medlem
Ville prøvd å heve temperatur til 20-21 grader, bevegd litt på karet og latt den stå noen dager til. Forutsetter at begge målingene var med hydrometer?

Hva var mesketemperatur, gjærtype og mengde gjær vs. volum til gjæring?
 

steinmb

Norbrygg-medlem
Øl som har en enkel maltprofil som denne tror jeg løpet er kjørt.Noe gikk galt med meskingen og/eller gjæren din ikke var bra eller du hadde alt for lite gjær i. Jeg har gitt opp, drukket den opp og laget en ny.
 
Topp