Hei!
Vi har lenge hatt lyst til å prøve oss på surøl, men har ikke kommet ordentlig igang ennå. Nå tvinger deg seg frem en mulighet, men jeg er usikker på om omstendighetene er ideelle.
Vi har nemlig brygget for mye øl, og har hverken nok flasker eller tid til å flaske det før sommerferien. Jeg vurderer derfor å kjøpe en PET-dunk og flytte noe av ølet dit med slanter fra surøl.
Ølet jeg vurderer å syrne er en blond, gjæret med WLP400. Den er ferdig utgjæret med SG 1.007. Jeg har lest artikkelen og der anbefales en IBU på maks 5, men det står også at enkelte slanter kan tåle opp mot 20. Vi har ca IBU 15.
Hva tenker dere? Vil dette ølet syrnes godt? Hvilke slanter bør jeg i så fall bruke?
Håper på raske svar.
Vi har lenge hatt lyst til å prøve oss på surøl, men har ikke kommet ordentlig igang ennå. Nå tvinger deg seg frem en mulighet, men jeg er usikker på om omstendighetene er ideelle.
Vi har nemlig brygget for mye øl, og har hverken nok flasker eller tid til å flaske det før sommerferien. Jeg vurderer derfor å kjøpe en PET-dunk og flytte noe av ølet dit med slanter fra surøl.
Ølet jeg vurderer å syrne er en blond, gjæret med WLP400. Den er ferdig utgjæret med SG 1.007. Jeg har lest artikkelen og der anbefales en IBU på maks 5, men det står også at enkelte slanter kan tåle opp mot 20. Vi har ca IBU 15.
Hva tenker dere? Vil dette ølet syrnes godt? Hvilke slanter bør jeg i så fall bruke?
Håper på raske svar.