Skuffelsen var stor da jeg åpnet mine første egenproduserte øl her om dagen. Det var null lyd, null kullsyre og null skum. Et eller annet sted har jeg gjort en stor feil, men har foreløpig ikke klart å finne den.
Brygget er en batch whole grain American Brown Ale som jeg fordelte i et stort og et lite gjæringskar. Etter 17 dager gjæring lagde jeg standard sukkerlage til den store batchen (220 g sukker) som jeg helte oppi tappedunken før jeg forsiktig fikk over vørteren med hevert. Samme prosedyre med den lille eksperimentbatchen, men her hadde jeg erstattet noe av sukkeret med honning i tillegg til noe krydder. Det endte i 72 + 8 flasker, NØ med patentkork. Disse har stått i trygge omgivelser på kjellergulvet (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,10905.0.html) i to uker til. Temperaturen i kjelleren er stabilt 18-19 grader.
Jeg har bare åpnet to øl fra den store batchen, og begge var stein daue. Jeg antok at det var lekkasje i korkene, siden jeg syntes de var langt lettere å åpne enn å få igjen. Men når jeg prøvde en flaske fra den lille batchen, så var det kullesyre som det bør være. Meget fint skum som holdt seg lenge i glasset. Jeg merket ingen forskjell på korken ift de døde halvbrødrene.
Hvis det viser seg at alle/mange øllene fra den store batchen er daue, kan jeg vekke de til live ved å legge oppi en sukkerbit, sørge for skikkelig korking og la de stå i stua et par uker til?
Brygget er en batch whole grain American Brown Ale som jeg fordelte i et stort og et lite gjæringskar. Etter 17 dager gjæring lagde jeg standard sukkerlage til den store batchen (220 g sukker) som jeg helte oppi tappedunken før jeg forsiktig fikk over vørteren med hevert. Samme prosedyre med den lille eksperimentbatchen, men her hadde jeg erstattet noe av sukkeret med honning i tillegg til noe krydder. Det endte i 72 + 8 flasker, NØ med patentkork. Disse har stått i trygge omgivelser på kjellergulvet (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,10905.0.html) i to uker til. Temperaturen i kjelleren er stabilt 18-19 grader.
Jeg har bare åpnet to øl fra den store batchen, og begge var stein daue. Jeg antok at det var lekkasje i korkene, siden jeg syntes de var langt lettere å åpne enn å få igjen. Men når jeg prøvde en flaske fra den lille batchen, så var det kullesyre som det bør være. Meget fint skum som holdt seg lenge i glasset. Jeg merket ingen forskjell på korken ift de døde halvbrødrene.
Hvis det viser seg at alle/mange øllene fra den store batchen er daue, kan jeg vekke de til live ved å legge oppi en sukkerbit, sørge for skikkelig korking og la de stå i stua et par uker til?