Jørgen E
Norbrygg-medlem
Flasket min 8. Batch med en SingleHOP IPA - Cascade for 9dager siden. Testen en flaske i dag og det er en veldig distinkt karamellsmak/lukt i den. Denne slet litt med å koke skikkelig da den ble brygget ute på en litt for kald balkong, med en litt for kjip kokeplate. Den fikk dog gode 90min på lett kok samt 20-30min på å stige fra 95 til 100grader. Denne ble gjæret i kjellerboden som holder stabile 18grader lufttemp. Noe som skulle tilsi en vørtertemp på rundt 22grader under stormgjæringen og mer mot 19tallet etter de første 4dagene. Fikk stå i 13dager før den ble flasker med 6g sukker pr l. Flaskene har stått på rundt 20-21 grader til karbonering. OG 1050, FG 1012 - Safale-05.
Beklager wall of text, men som fersk brygger vet jeg ikke hva slags info som er essensiell.
Det jeg lurer på er flg.
1. Hva kommer denne karamellsmaken fra?
Er det den berømte usmaken Diacetyl?
2. Et dette noe som vil forsvinne etterhvert?
3. Hvordan unngår jeg dette i fremtiden?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Beklager wall of text, men som fersk brygger vet jeg ikke hva slags info som er essensiell.
Det jeg lurer på er flg.
1. Hva kommer denne karamellsmaken fra?
Er det den berømte usmaken Diacetyl?
2. Et dette noe som vil forsvinne etterhvert?
3. Hvordan unngår jeg dette i fremtiden?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk