Hei
Jeg har et spørsmål som jeg håper noen kan svare meg på.
Jeg har et par brygg stående på fat som jeg har tenkt å karbonere etter tabellen som jeg fant et sted her på forumet.
Det jeg lurer på er om det vil merkes nevneverdig dersom jeg karbonerer på en annen temperatur enn det jeg skal servere det med?
La oss si jeg ønsker et co2 volum i ølet på 2.5, og jeg har bare anledning til å gjøre dette i kjeller hvor det er 13 grader, i følge tabellen stiller jeg trykket til 1,4 bar/20 psi i noen dager.
Dersom jeg da senere skal servere dette og benytter kjøleren min som er stil inn på 4 grader, vil jeg da få merkbart mindre co2 i ølet og/eller er det en måte å forhindre dette på?
Har serveringstrykket en innvirkning da? eller eventuelt tykkelsen på slangene?
Takker for alle svar.
Jeg har et spørsmål som jeg håper noen kan svare meg på.
Jeg har et par brygg stående på fat som jeg har tenkt å karbonere etter tabellen som jeg fant et sted her på forumet.
Det jeg lurer på er om det vil merkes nevneverdig dersom jeg karbonerer på en annen temperatur enn det jeg skal servere det med?
La oss si jeg ønsker et co2 volum i ølet på 2.5, og jeg har bare anledning til å gjøre dette i kjeller hvor det er 13 grader, i følge tabellen stiller jeg trykket til 1,4 bar/20 psi i noen dager.
Dersom jeg da senere skal servere dette og benytter kjøleren min som er stil inn på 4 grader, vil jeg da få merkbart mindre co2 i ølet og/eller er det en måte å forhindre dette på?
Har serveringstrykket en innvirkning da? eller eventuelt tykkelsen på slangene?
Takker for alle svar.