Karbonering av øl

Hei

Jeg har et spørsmål som jeg håper noen kan svare meg på.

Jeg har et par brygg stående på fat som jeg har tenkt å karbonere etter tabellen som jeg fant et sted her på forumet.
Det jeg lurer på er om det vil merkes nevneverdig dersom jeg karbonerer på en annen temperatur enn det jeg skal servere det med?

La oss si jeg ønsker et co2 volum i ølet på 2.5, og jeg har bare anledning til å gjøre dette i kjeller hvor det er 13 grader, i følge tabellen stiller jeg trykket til 1,4 bar/20 psi i noen dager.
Dersom jeg da senere skal servere dette og benytter kjøleren min som er stil inn på 4 grader, vil jeg da få merkbart mindre co2 i ølet og/eller er det en måte å forhindre dette på?
Har serveringstrykket en innvirkning da? eller eventuelt tykkelsen på slangene?

Takker for alle svar.
 
Dette har ikke så mye og si for serveringen sin del nei.
men du må huske og sette ned trykket på fatet når du setter det kaldt ellers får du får mye
kullsyre og dermed problemer med skum når du tapper
 
Så med andre ord spiller det ikke noen rolle hvilken temperatur jeg karbonerer på så lenge jeg følger tabellen for å oppnå riktig CO₂ vol?
Og da kan jeg servere med en lavere temperaturen og likevel ha samme CO₂ vol?
 
Mr.Baggins skrev:
Så med andre ord spiller det ikke noen rolle hvilken temperatur jeg karbonerer på så lenge jeg følger tabellen for å oppnå riktig CO₂ vol?
Og da kan jeg servere med en lavere temperaturen og likevel ha samme CO₂ vol?

Stemmer det ja.
 
Tilbake
Topp