Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Jeg tenkte kanskje jeg skulle forsøke på karbonering med vanlig sukker nå neste gang, jeg har brukt carbonation drops på mine 2 første brygg, men det må vel bli billigere med sukker tenker jeg. (sukkerlake såklart)
Er det greit å bruke denne tabellen og evt. gjøre om OZ og Fahrenheit til Gram og Grader C, og bare kjøre på?
http://www.howtobrew.com/section1/chapter11-4.html
Jeg ser karboneringen skal være litt forskjellig for Hveteøl og Ales osv, så jeg tenkte jeg skulle prøve å få karboneringen riktig.
Det er vel ingen av disse karboneringsmengdene som er farlig for vanlige 0,33 flasker?
Men hovedspørsmålet mitt er vel ærlig talt hvordan jeg skal blande i sukkeret... Jeg har kun en gjæringstank, og jeg bruker å la ølen stå i 2 uker før jeg tapper på flasker, som en hovedregel. Det er vel ikke bare å blande sukkerlaka i dette gjæringskaret? Da vil vel gjæren oppvirvles?
Åssen gjør dere dette, og hva er den enkleste måten å gjøre det på, for å få riktig karboneringsnivå?
Jeg tenkte kanskje jeg skulle forsøke på karbonering med vanlig sukker nå neste gang, jeg har brukt carbonation drops på mine 2 første brygg, men det må vel bli billigere med sukker tenker jeg. (sukkerlake såklart)
Er det greit å bruke denne tabellen og evt. gjøre om OZ og Fahrenheit til Gram og Grader C, og bare kjøre på?
http://www.howtobrew.com/section1/chapter11-4.html
Jeg ser karboneringen skal være litt forskjellig for Hveteøl og Ales osv, så jeg tenkte jeg skulle prøve å få karboneringen riktig.
Det er vel ingen av disse karboneringsmengdene som er farlig for vanlige 0,33 flasker?
Men hovedspørsmålet mitt er vel ærlig talt hvordan jeg skal blande i sukkeret... Jeg har kun en gjæringstank, og jeg bruker å la ølen stå i 2 uker før jeg tapper på flasker, som en hovedregel. Det er vel ikke bare å blande sukkerlaka i dette gjæringskaret? Da vil vel gjæren oppvirvles?
Åssen gjør dere dette, og hva er den enkleste måten å gjøre det på, for å få riktig karboneringsnivå?