Hvorfor ikke bare bruke 180 g sukker? Vannet er da ikke nødvendig?Tiden er kommet for karbonering av ølet. Ølet skal stå i et 30l fat så da må jeg lage sukkerlake for 30l. Ser for meg at 180g blir bra, men er usikker på det med mengden vann det skal kokes i. Er 0,5l vann for lite eller for mye?
Ikke vet jeg, jeg bare prøver å gjøre det de fleste andre gjørHvorfor ikke bare bruke 180 g sukker? Vannet er da ikke nødvendig?
Forskjellen ligger i at du skal karbonere på fatet du tilsetter sukkeret i. De fleste som bruker sukkerlake gjør det for å få en jevn fordeling av sukker i ølet som skal flaskesIkke vet jeg, jeg bare prøver å gjøre det de fleste andre gjør
Det vil jo fungere: Det noen gjør er å blande sukkerlake og øl i et nytt kar før tapping på flasker. Noen tilsetter sukkerlake i gjæringskaret, og rører. Vil egentlig ikke anbefale noen av de metodene pga. oksideringsfare. Skal du overføre til fat ville jeg bare tilsatt tørt sukker i fatet. Eller 180 g sukkerbiter. Strøsukker kan få ølet til å skumme om det er endel kullsyre i det allerede. Biter er kanskje bedre. Jeg har karbonert fat med ugjæret vørter. Det ble aldeles nydelig.Ikke vet jeg, jeg bare prøver å gjøre det de fleste andre gjør
Da gjør jeg det på den måten neste gang. Er jo egentlig en uting å vanne ut ølDet vil jo fungere: Det noen gjør er å blande sukkerlake og øl i et nytt kar før tapping på flasker. Noen tilsetter sukkerlake i gjæringskaret, og rører. Vil egentlig ikke anbefale noen av de metodene pga. oksideringsfare. Skal du overføre til fat ville jeg bare tilsatt tørt sukker i fatet. Eller 180 g sukkerbiter. Strøsukker kan få ølet til å skumme om det er endel kullsyre i det allerede. Biter er kanskje bedre. Jeg har karbonert fat med ugjæret vørter. Det ble aldeles nydelig.
På hvilken måte mener du å få til mindre eksponering for oksygen med å tilsette tørt sukker? Og da mener du også at det ikke er noen større infeksjonsfare med å bruke tørt sukker direkte i stedet for å koke opp sukkerlake?Det vil jo fungere: Det noen gjør er å blande sukkerlake og øl i et nytt kar før tapping på flasker. Noen tilsetter sukkerlake i gjæringskaret, og rører. Vil egentlig ikke anbefale noen av de metodene pga. oksideringsfare. Skal du overføre til fat ville jeg bare tilsatt tørt sukker i fatet. Eller 180 g sukkerbiter. Strøsukker kan få ølet til å skumme om det er endel kullsyre i det allerede. Biter er kanskje bedre. Jeg har karbonert fat med ugjæret vørter. Det ble aldeles nydelig.
Eneste som har vært uforutsett noen ganger er at alt sukkeret ikke har vært brukt av gjæren i fatet. Dette har ført til at første slanten med øl ut av fatet har vært veldig søt..!
Er i utgangspunktet enig med deg, men det har bare vært søtt helt i starten (tyngre væske?), for så å bli helt ok etterhvert. Uansett har dette problemet blitt helt borte med at fatene står opp/ned de første dagene, før jeg snur dem tilbake igjen..Jeg tviler opp at ikke sukkeret blir løst opp ganske fort. At ikke alt har blitt spist opp av gjæren kan skje, men da tror jeg heller hele fatet blir litt for søtt.
Selv har jeg aldri opplevd det