Karbonering på 50 liter ølfat

Har fått tak i et gammelt 50 liters fat med trekantkobling, modifisert åpning - alt ok.

Har kjøpt trekantkobling, men må spørre om det er riktig at ølet skal tappes fra toppen og co2 fra siden?

Ellers - tenkte å karbonere kunstig fra co2-flaske. Noen som har tips i denne sammenheng?
Vil et påført trykk på fatet holde seg selv om koblingen tas av fatet? Forslag til trykk jeg skal bruke for å karbonere pilsen på 50-liters alu-fatet?
 
Hei!
Ble litt sent svar, og du har sikkert funnet ut av det allerede!
Men det er rett at ølet tappes fra koplingen på toppen. Det er enden av stigerøret vet du.
Når det gjelder tvangskarbonering er det bare å kjøre på. Legg fatet på siden og rull det med foten på samme måten som med corneliusfatene.
Trykket holdes selv om koblingen tas av. Bryggerifatene kommer jo fra bryggeriene til utesteder og koples til der. Hva slags trykk avhenger av både temperatur og øltypen det er snakk om, samt preferanse. Du må bare prøve deg frem. Du ødelegger uansett ikke noe.
 
For all del pass på att "øl ut" slangen sitter godt på. tar ikke lang tid å tømme ut litervis av øl ut over hele rommet og taket, når denne håpper av  :eek: Ja, eg snakker av erfaring
 
Tilbake
Topp