karbonering på flaske

Barmo

 
Er det noen som kan gi en pekepinn på hvor lang tid det tar før ølet er ferdig karbonert i flaske? Det har nå stått i rom temperatur i 9 dager.


Mvh
Barmo 
 
Det kommer litt an på. Med enkelte gjærtyper kan det ta ei uke, mens andre bør stå noe lenger. Greit å uansett ha 14 dager som en regel. Da tester du ei flaske, og i verste fall må du være tålmodig noen dager til.
 
Hva er romtemperatur i ditt tilfelle? Gi dem noen dager på rundt 26 grader så er dem klar, er nå min erfaring.

--
 
Gjæren er Safeale US-05. Brukte 6 g sukker/liter vørter. Da venter jeg til helgen før jeg spretter den første.

Mvh
Barmo
 
Hans Einar skrev:
Hva er romtemperatur i ditt tilfelle? Gi dem noen dager på rundt 26 grader så er dem klar, er nå min erfaring.

--

Romtemperatur er 21-23 grader. Står på kontoret i leiligheten med div pc'er så temperaturen er naturlig høy i forhold til resten av huset.

Mvh
Barmo
 
Tilbake
Topp