karbonering

KB

 
Heisann

Har 25 liter IPA på dunk som skal tappes idag

Holder det å koke opp 2-3dl vann med 6g sukker per liter vørter?

Hive dette i større kjele, blande det med sukkerblandigen og tappe?
 
Takker for tips!

Brukt coopers drops tidligere så jeg ser frem til å prøve dette
 
Vi har med suksess veid opp 120-130g sukker til 25l, så helt på kokende vann til det er <=300g totalt. (så 2-3 dl, ja)
Rører til det er helt utblandet og stikker om sammen med dette til kar med tappekran.
6g kan bli bittelitt høyt co2 volum, så går an å prøve med 5g også.
 
Jeg bruker samme metode som for sukkerlaken når jeg lager sorbet: Xgr sukker i 4dl vann som jeg småkoker ned til ca 2dl (oppheng på å sterilisere), kjøler ned å heller oppi karet mens jeg stikker om samt rører veldig forsiktig.
 
Ang. mengde sukker for å treffe ønsket CO2 nivå så må man vite hva som har vært høyeste temp i ølet etter at gjæringen er over. Varmt øl inneholder i utgangspunktet mindre CO2 mens øl som er noen grader kaldere inneholder mer CO2 og det vil dermed være behov for å bruke mindre sukker.

Det finnes kalkulatorer på nett for dette. Selv bruker jeg beersmith.
 
Tilbake
Topp