Vi har med suksess veid opp 120-130g sukker til 25l, så helt på kokende vann til det er <=300g totalt. (så 2-3 dl, ja)
Rører til det er helt utblandet og stikker om sammen med dette til kar med tappekran.
6g kan bli bittelitt høyt co2 volum, så går an å prøve med 5g også.
Jeg bruker samme metode som for sukkerlaken når jeg lager sorbet: Xgr sukker i 4dl vann som jeg småkoker ned til ca 2dl (oppheng på å sterilisere), kjøler ned å heller oppi karet mens jeg stikker om samt rører veldig forsiktig.
Ang. mengde sukker for å treffe ønsket CO2 nivå så må man vite hva som har vært høyeste temp i ølet etter at gjæringen er over. Varmt øl inneholder i utgangspunktet mindre CO2 mens øl som er noen grader kaldere inneholder mer CO2 og det vil dermed være behov for å bruke mindre sukker.
Det finnes kalkulatorer på nett for dette. Selv bruker jeg beersmith.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.