Jeg har holdt på med flasker i lang tid og har nå begynt å kjøpe en del Corneliusfat. Men er usikker på hvor jeg skal legge meg på karboneringstrykk. Synes denne skalaen har et stort sprik mellom nedre og øvre grense:
Carbonation Guidelines by Style
British Style Ales 1.5 - 2.0 volumes
Belgian Ales 1.9 - 2.4 volumes
American Ales and Lager 2.2 - 2.7 volumes
Fruit Lambic 3.0 - 4.5 volumes
Porter, Stout 1.7 - 2.3 volumes
European Lagers 2.2 - 2.7 volumes
Lambic 2.4 - 2.8 volumes
German Wheat Beer 3.3 - 4.5 volumes
I første omgang har jeg en hveteøl på fat. Karbonert den på underkant av 4 og synes fortsatt det er lite futt i den.
Videre lurte jeg på hva dere gjør når den er karbonert ferdig? Det er jo et voldsomt trykk på fatet. Slipper dere det ut av ventilen? Jeg opplever mye skum hvertfall hvis jeg ikke gjør det.
(Bruker selvfølgelig kalkulatoren til brewersfriend og legger inn temperatur: http://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/)
Carbonation Guidelines by Style
British Style Ales 1.5 - 2.0 volumes
Belgian Ales 1.9 - 2.4 volumes
American Ales and Lager 2.2 - 2.7 volumes
Fruit Lambic 3.0 - 4.5 volumes
Porter, Stout 1.7 - 2.3 volumes
European Lagers 2.2 - 2.7 volumes
Lambic 2.4 - 2.8 volumes
German Wheat Beer 3.3 - 4.5 volumes
I første omgang har jeg en hveteøl på fat. Karbonert den på underkant av 4 og synes fortsatt det er lite futt i den.
Videre lurte jeg på hva dere gjør når den er karbonert ferdig? Det er jo et voldsomt trykk på fatet. Slipper dere det ut av ventilen? Jeg opplever mye skum hvertfall hvis jeg ikke gjør det.
(Bruker selvfølgelig kalkulatoren til brewersfriend og legger inn temperatur: http://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/)
Sist redigert: