Karbonring i minusgrader

Skal sette et 9L fat med apa til karbonering i dag og lurte på å legge det på loftet i mangel av kjøleskap. Ser at ute er det minus 5 mens på loftet er det +2. Hvis  det skulle droppe til under 0 hvordan vil det påvirke karboneringen. Kommer til å sjekke flere ganger for dagen.
 
Regner med du mener karbonering fra Co2-tank og ikke med sukker, gitt de temperatursjiktene du nevner.

Generelt tar ølet raskere opp/holder på Co2 jo kaldere det er, så lave temperaturer er ikke noe problem. Et tips er å kjøle ned ølet før du overfører det til fat og karbonerer, da bruker du mindre Co2 og feller ut mer gjær og graps.

Ølet fryser ikke ved 0 grader pga. alkoholprosenten.
 
Wake skrev:
Generelt tar ølet raskere opp/holder på CO₂ jo kaldere det er, så lave temperaturer er ikke noe problem. Et tips er å kjøle ned ølet før du overfører det til fat og karbonerer, da bruker du mindre CO₂ og feller ut mer gjær og graps.

Er med på det med gjær og graps, men at du bruker mindre CO2 er nok ikke riktig. Voluminnholdet av CO2 vil/skal være likt uavhengig av temperatur. Trykket over ølet vil endre seg med temperaturen.
 
God dag folkens. sitter her å leiter etter noen tips til carbonering. har til nå brukt coopers drops å tenkte å prøve meg på en lake denne gangen.
har leita etter noen tabeller på nett men ikke finni noen.
er det noen som har noen tips til hvordan man finner ut hvor mye sukker forskjellige øltyper carboneres med? eller er det stort sett det samme for alt? :help:
 
geiro skrev:
God dag folkens. sitter her å leiter etter noen tips til carbonering. har til nå brukt Coopers drops å tenkte å prøve meg på en lake denne gangen.
har leita etter noen tabeller på nett men ikke finni noen.
er det noen som har noen tips til hvordan man finner ut hvor mye sukker forskjellige øltyper carboneres med? eller er det stort sett det samme for alt? :help:

I denne artikkelen finner du en tabell over CO2-innhold. Bruk formlene for utregning av sykkermengde. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1449.0.html
 
Takker :)
Gahr skrev:
geiro skrev:
God dag folkens. sitter her å leiter etter noen tips til carbonering. har til nå brukt Coopers drops å tenkte å prøve meg på en lake denne gangen.
har leita etter noen tabeller på nett men ikke finni noen.
er det noen som har noen tips til hvordan man finner ut hvor mye sukker forskjellige øltyper carboneres med? eller er det stort sett det samme for alt? :help:

I denne artikkelen finner du en tabell over CO₂-innhold. Bruk formlene for utregning av sykkermengde. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1449.0.html
 
Tilbake
Topp