Kettle souring i GF - noen grunn til betenkeligheter?

HåvardK

Norbrygg-medlem
Noen som har erfaring med kettle souring i GF? Tenker jo prinsipielt at brygging av surøl bør foregå med eget, dedikert utstyr - men her kokes jo brygget etter syrning, så det skulle vel ikke sette "skadelige" spor etter seg?
 
Noen som har erfaring med kettle souring i GF? Tenker jo prinsipielt at brygging av surøl bør foregå med eget, dedikert utstyr - men her kokes jo brygget etter syrning, så det skulle vel ikke sette "skadelige" spor etter seg?
Siden det blir kokt, har det ingenting å si. Men ikke kjør pumpa. Kan være litt stress å få tatt måling siden det ikke er kran på den, men med en vintyv går det fint å ta ut en prøve gjennom hullet i lokket.
 
Jeg har gjort det, og det fungerte veldig godt. Pass bare på at det er helt tett. Gaffateip er helt på sin plass. Jeg brukte Probi, men det går sikkert like bra med andre syrningskulturer.
 
Tilbake
Topp