Bernts
Norbrygg-medlem
Jeg har tenkt på å lage en så lys og smaksløs lager som mulig.. Dette spinner litt ut fra tiden jeg brygget kölsh om igjen og om igjen. Da lærte jeg mye om hvordan gjæren oppfører seg og setter smak på brygget, så nå tenkte jeg jeg skulle prøve med pils..
Hovedgrunnen til at jeg vil prøve er å eliminere flest mulige ting som setter usmak på ølet. Og tanken om å lage et øl med minst mulig smak, er noe jeg egentig er i mot. Men som jeg alikevell syns er litt fasinerende og ikke minst imponerende å få til.
Hovedfokus er selvfølgelig på gjær, oksidering av vørter og gjæring. Og oppskriften jeg har endt opp med blir:
OG 1048
FG lav
ABV 4,7
EBC 5
IBU 17 noonan
3 kg pilsnermalt 3 EBC
1,3 kg ris
Meskes 30 min 50'c, så 45 min 63'c utmesk på 78'c.
Humle:
Hallertauer blomst 32 g 90 min kok
Gjær WLP 830, gjære på 10 grader.
Jeg har ikke brukt ris i øl før, og er litt usikker på mengden..
Noen synspunkter. ?
Edit: en trykkleif i humleverdien, rettet fra 42 g til 32 g..
Hovedgrunnen til at jeg vil prøve er å eliminere flest mulige ting som setter usmak på ølet. Og tanken om å lage et øl med minst mulig smak, er noe jeg egentig er i mot. Men som jeg alikevell syns er litt fasinerende og ikke minst imponerende å få til.
Hovedfokus er selvfølgelig på gjær, oksidering av vørter og gjæring. Og oppskriften jeg har endt opp med blir:
OG 1048
FG lav
ABV 4,7
EBC 5
IBU 17 noonan
3 kg pilsnermalt 3 EBC
1,3 kg ris
Meskes 30 min 50'c, så 45 min 63'c utmesk på 78'c.
Humle:
Hallertauer blomst 32 g 90 min kok
Gjær WLP 830, gjære på 10 grader.
Jeg har ikke brukt ris i øl før, og er litt usikker på mengden..
Noen synspunkter. ?
Edit: en trykkleif i humleverdien, rettet fra 42 g til 32 g..