Kjøle i gjæringskaret?

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Under brygging i kveld slo det oss at det kanskje kunne være en ide å tappe ølet over i gjæringsdunken og så gjøre kjølingen med kjølespiral der.

Grunnen til at vi lurer på om dette kan være en god ide, er at vi brygger på BB30 og varmelementene i denne fortsetter å avgi varme leeeeenge etter at den er slått av. Og denne varmen jobber mot kjølingen.

Kanskje er det ikke lurt å flytte vørteren mens den fortsatt er nær kokepunktet?

Synspunkter?
 
Tja vørteren tar vel ikke til seg luft når den er over 90C så det skulle ikke vere noe problem
På den annen side så er det snakk om ganske store mengder varm vørter, noe som ikke alltid er like morsomt å styre med
 
StoreMy skrev:
Vørteren skal ha minst mulig luft tilført mens den er over 30 grader (noen sier 25).
Alle har hørt om hot side aeration, men ingen har opplevd det.. gjør som dere vil, men ha i bakhodet at man kan unngå brannskader ved å kjøle ned på stedet og så flytte på vørteren senere istedenfor. hvis dere kjøler ned i kokekjelen så kan dere unngå å flytte over trub til gjæringskaret, da denne bunnfeller i kokekaret i stedenfor..
 
Tilbake
Topp