Hei
Har en liten nøtt å knekke. Kort sagt så skal jeg tappe tre brygg på fat (en cider og to øl), få disse nedkjølt og tvangskarbonert samme dag. Her tenkte jeg å bruke både 9L og 18L cornerlius fat.
Har en liten nøtt å knekke. Kort sagt så skal jeg tappe tre brygg på fat (en cider og to øl), få disse nedkjølt og tvangskarbonert samme dag. Her tenkte jeg å bruke både 9L og 18L cornerlius fat.
- Planen min er da å koble på CO2 etter tapping, skru denne opp til et høgt trykk (50 psi?) på alle fatene, også la dette stå i 5-6 timer i 30 minusgrader (kanskje riste litt på fatene hver time så det kjøles ned litt jevnere). I tillegg så tenkte jeg å sette ned et tilsvarende 18L corneliusfat fylt med vann. Ideen her er å kunne gå ned å måle temperaturen i vannet underveis ettersom vannet antageligvis vil fryse først med tanke på alkohol innholdet i ølet og cideren. Nå tenkte jeg å bruke alle 9L fatene til å fylle øl og cider på så har ingen referanse fat fylt med vann å sjekke mot om det fryser eller ikke.
- Etter 5-6 timer håper jeg det er nedkjølt nok og antar at alle fatene mangler kullsyre. Herfra tenkte jeg å kjøre på med vanlige tvangskarbonerings teknikker med å rulle fatene frem og tilbake i rundt 30 min med høy psi (40-50) før jeg tapper ut litt i et glass og sjekker kullsyren og gjentar prosessen.
- Vestkyst, 7% ABV (2x 9L fat)
- Juicy Jane, 6% ABV (1x 18L fat)
- Cider, 4.7% ABV (1x 9L fat)