Hei.
Har stolt hamlet opp med min første all-grain i dag, men begikk selvfølgelig noen nybegynnerfeil underveis.
Jeg hadde 28 liter vørter før koking, og regnet med ca 10% fordamping, men når vørteren var i gjæringspannet endte jeg opp med 22,5 liter, og mye høyere OG en forventet.
(kokte 2 kjeler med 14 liter i hver - full pupp i 60 min)
Jeg har lest at 1 pakke US 05 ikke duger til en vanlig batch med høyere OG enn 1060, og lurer litt på hva "farene" består av?
Jeg hadde som sagt bare 1 pose tilgjengelig, og rehydrerte den i vann før tilsetning.
Beersmith har forøvrig beregnet FG til 1012, men det når jeg kanskje ikke nå?
Oppskriften var som følger:
5 kg Marris Otter Pale Malt
2 kg Munchner malt - lys
Mesket ved 67 °C i 60 min- Batch sparge med skylling i 2 omganger på 78 °C.
40g Challenger 60 min
30g Challenger 15 min
30g Saaz 1 min
1 tsp Irish Moss siste 10 min.
Safale us 05.
Har stolt hamlet opp med min første all-grain i dag, men begikk selvfølgelig noen nybegynnerfeil underveis.
Jeg hadde 28 liter vørter før koking, og regnet med ca 10% fordamping, men når vørteren var i gjæringspannet endte jeg opp med 22,5 liter, og mye høyere OG en forventet.
(kokte 2 kjeler med 14 liter i hver - full pupp i 60 min)
Jeg har lest at 1 pakke US 05 ikke duger til en vanlig batch med høyere OG enn 1060, og lurer litt på hva "farene" består av?
Jeg hadde som sagt bare 1 pose tilgjengelig, og rehydrerte den i vann før tilsetning.
Beersmith har forøvrig beregnet FG til 1012, men det når jeg kanskje ikke nå?
Oppskriften var som følger:
5 kg Marris Otter Pale Malt
2 kg Munchner malt - lys
Mesket ved 67 °C i 60 min- Batch sparge med skylling i 2 omganger på 78 °C.
40g Challenger 60 min
30g Challenger 15 min
30g Saaz 1 min
1 tsp Irish Moss siste 10 min.
Safale us 05.