klaring eller filtrering?

Kva er best for å få klar fin pils frå fat? Kva produkt og korleis?

Jeg bruker kun whirlflock på sluttet av kok. Kjøler hurtig ned til 10 grader og tilsetter gjær.

Når gjæringen er ferdig etter 3 uker kjører jeg 1 uke med coldcrash. Etter 2 måneder på fat for modning har jeg krystallklar pils uten bruk av andre kjemikalier eller filtrering
 
Jeg bruker kun whirlflock på sluttet av kok. Kjøler hurtig ned til 10 grader og tilsetter gjær.

Når gjæringen er ferdig etter 3 uker kjører jeg 1 uke med coldcrash. Etter 2 måneder på fat for modning har jeg krystallklar pils uten bruk av andre kjemikalier eller filtrering
Takk, er redd både whirlflock og coldcrash.er gresk for meg. Tar du eit kjapt voksenoppleringskurs?
 
Whirlflock; irish moss eller lignende gjør at proteiner feller ut siste 15 min av koketiden.
Dette sammen med sirkulering under mash gjør øl klarere ( med de to andre tipsene )
 
Tilbake
Topp