Hallo.
Lurer på om noen av Dere kan komme med noen innspill her.
Satte en relativt lys Ale til gjæring 02.0610, denne gikk ut på 14-20 dager.
(Pale ale malt 12Kg, Flaked corn 0,5 kg, Fugels 4@ 1059 American Ale gjør 1,3L starter Gjæringstempratur ca 18 grader).
Blet tappet på cornelius fat i slutten av juni, og satt i kjøleskap.
Sto lagret i kjøleskapet til begynnelsen av august (ca 5 uker ).Ble så stikki om til nye fat, filterert og deretter satt karbonering (kunstig 3 bar i 5 dager).
Har nå stått 10 dager snart i kjøleskapet igjen.
Ølet er fortsatt meget uklart, og jeg synes det har en relativt stram ettersmak av gjær.
Hva kan gjøres ? , dette skal serveres siste helgen i august.
Kan man med hell tilsette noe nå etter karbonering ?
Noen som har råd erfaringer rundt dette ?
På forhånd takk !
-Halfdan
Lurer på om noen av Dere kan komme med noen innspill her.
Satte en relativt lys Ale til gjæring 02.0610, denne gikk ut på 14-20 dager.
(Pale ale malt 12Kg, Flaked corn 0,5 kg, Fugels 4@ 1059 American Ale gjør 1,3L starter Gjæringstempratur ca 18 grader).
Blet tappet på cornelius fat i slutten av juni, og satt i kjøleskap.
Sto lagret i kjøleskapet til begynnelsen av august (ca 5 uker ).Ble så stikki om til nye fat, filterert og deretter satt karbonering (kunstig 3 bar i 5 dager).
Har nå stått 10 dager snart i kjøleskapet igjen.
Ølet er fortsatt meget uklart, og jeg synes det har en relativt stram ettersmak av gjær.
Hva kan gjøres ? , dette skal serveres siste helgen i august.
Kan man med hell tilsette noe nå etter karbonering ?
Noen som har råd erfaringer rundt dette ?
På forhånd takk !
-Halfdan