Boken hans,
Brewing Classic Styles, er også ganske fin, særlig i kombinasjon med andre som
Designing Great Beers. Billig er den også. Mitt neste brygg skal basere seg nært på hans Dry Stout (som forresten ikke har noe spesialmalt i det hele tatt), men bl.a. med Target istedenfor Kent Goldings som bitterhumle (jeg har EKG, men den har alfasyre på 4,2%, så jeg orker ikke tanken på å sløse den bort som bitterhumle).
Nåja. Det var Classic American Pilsner det var snakk om. Oppskriften hans er:
(26,5 liter og 1,049 SG før koking)
4,3 kg two-row malt
1,72 kg flaket mais
Saaz humle (3,5%AA), 35 IBU:
52 g (60 min)
28 g (20 min)
28 g (10 min)
28 g (5 min)
28 g (0 min)
Wyeast 2001.
Men han innrømmer at oppskriften hans er en smule overhumlet, så du kan med fordel kutte halvparten av smaks- og aromahumlen. Videre er Saaz ikke helt amerikansk, så den kan du erstatte med Cluster.