1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Klassisk amerikansk pilsner

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Hsaur, 31 Jan 2008.

  1. Hsaur

    Hsaur
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ørsta
    Hei!

    Er det nokon som har ein oppskrift på klassisk amerikansk pilsner? ???
     
  2. Rune GE

    Rune GE
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsøya
    Du kan jo lytte på en av podcastene jeg har linket til under.
    Det er mye nyttig å hente fra disse podcastene. Jeg syns det er bedre enn rene oppskrifter fordi jeg får mye tilleggsinformasjon som gjør at jeg skjønner sammenhengen bedre.

    Rune

    http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbr12-21-06.mp3 (Chris Colby, editor of Brew Your Own magazine, walks us through the hoops and hurdles home brewers have to go through to brew American Pilsner, the most maligned of all styles.)

    http://www.thebrewingnetwork.com/archive/Jamil05-22-06.mp3 (Homebrewing beer. Brewing a Classic American Pilsner. Not like today's Bud, Miller or Coors, this is how American Pilsner was made before Prohibition. This is a malty, hoppy lager beer that is as delicious as it is American. A great brew for the 4th of July. Jon gets uppity. Jamil admits to throwing out lots of beer and describes Dave Sapsis funky wort chiller.)
     
  3. joques

    joques
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Jamils program er helt genialt. Samtidig skal man ha det klart for seg at hans perspektiv bare er nettopp det: Ett perspektiv av mange ulike perspektiver som fører til deilig øl i verdensklasse. :)

    Man skal ikke ta alt han sier for absolutt sannhet. Personlig synes jeg han er altfor glad i å lesse på med spesialmalt...
     
  4. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Boken hans, Brewing Classic Styles, er også ganske fin, særlig i kombinasjon med andre som Designing Great Beers. Billig er den også. Mitt neste brygg skal basere seg nært på hans Dry Stout (som forresten ikke har noe spesialmalt i det hele tatt), men bl.a. med Target istedenfor Kent Goldings som bitterhumle (jeg har EKG, men den har alfasyre på 4,2%, så jeg orker ikke tanken på å sløse den bort som bitterhumle).

    Nåja. Det var Classic American Pilsner det var snakk om. Oppskriften hans er:
    (26,5 liter og 1,049 SG før koking)

    4,3 kg two-row malt
    1,72 kg flaket mais

    Saaz humle (3,5%AA), 35 IBU:
    52 g (60 min)
    28 g (20 min)
    28 g (10 min)
    28 g (5 min)
    28 g (0 min)

    Wyeast 2001.

    Men han innrømmer at oppskriften hans er en smule overhumlet, så du kan med fordel kutte halvparten av smaks- og aromahumlen. Videre er Saaz ikke helt amerikansk, så den kan du erstatte med Cluster.
     
  5. Eduard

    Eduard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Istedenfor, eller i tillegg til, maisflak, så kan man også bruke ris. Det er bare å koke risen til en grøt og tilsette i meskingen. Mye amerikansk pils lages med både/og, samt at ris er lettere tilgjengelig.
     
  6. joques

    joques
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Til en klassisk "pre-prohibition" amerikansk lager _skal_ det være mais og ikke ris. Mais setter litt smak, og (visstnok) er det viktig i denne stilen :)
     
  7. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg tenkte at kanskje Kellogg's Corn Flakes kunne fungere, men de er faktisk tilsatt salt, sukker og malt. Men Petit selger flaket mais til 23,- per kg.
     
  8. Eduard

    Eduard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo

    [​IMG]

    Tenkte ikke på klassisk som såpass gammel...
     
  9. Richard

    Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvorfor ikke prøve seg på god amerikansk lager lignende Brooklyn Lager, en som er godt humlet ?

    Richard
     
  10. HarryBelly

    HarryBelly
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Når jeg ser på denne oppskriften, så vil jeg tro at det kommer til å bli en utpreget og skarp gressaktig humlesmak av dette brygget. Tror humlingen vil bli den totalt dominerende smaken på dette brygget.  :eek:

    Regner med at "4,3 kg two-row malt" er Pilsnermalt............... Og det vil gi en relativt tynn body i dette tilfellet........  Tror ikke det vil balansere bra med humlingen....  :-\
     
  11. Hsaur

    Hsaur
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ørsta
    takker for mange gode tips :idea: no skal det pinade brygges!! :skaal2:
     
  12. joques

    joques
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    "two-row" pleier vanligvis å bety en slags pale-malt og ikke pilsnermalt, iallfall når en amerikaner sier det.

    Når det er sagt, så er det blitt hevdet at man trenger å bruke amerikansk 6-row for å lage en "ekte" CAP.
     
  13. Lars Bjørnstad

    Lars Bjørnstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, det var vel for å få bukt med 6-row-malten de begynte å ha i mais, etter det jeg husker (det begynner å bli lenge siden Prohibition nå, men...;)

    Ellers mener jeg at two-row er en ganske generisk lys ameriansk malttype som verken er tysk pilsnermalt eller engelsk pale ale-malt, men jeg må innrømme jeg trodde den lå nærmere pilsnermalt, kanskje som denne lagermalten som produseres i England....eller?!
     

Del denne siden