Torskarr skrev:Har du nok ekstra til å fyre opp 20 liter av min batch til lørdag...? Hadde vært topp å sammenlikne gjærstammene (brtt vs Belg Saison) fra identiske utgangspunkt.
Roar A skrev:Kunne du som har greie på det, forklare meg hvordan jeg "kjører opp gjæren fra ei flaske? regner med at jeg kjører på med maltekstrakt som om jeg skulle lage en starter, men hvor mye på første runde på den gjæren som er på flasken og hvor mange runder må jeg ta før jeg har nok til en batch på ca 25 l og OG på ca 1060? (mulig jeg spør om ting jeg kunne funnet andre steder i forumet, men synes det er lurt å spørre de som virkelig kan det, så hvis du gidder blir jeg glad!)
Jeg tror, ut i fra mine fattige kunskaper at jeg ikke ville gjæret på noe høyere en 20 grader, tror du vil få litt mye "banan" e.l da, men mulig jeg tar feilTorskarr skrev:Dette må testes. Utsetter bryggingen min av hesjeøl til gjærstammen er bygget opp. Målet er nå å sette denne opp mot både belgisk og fransk saison på deler fra samme kok.
Noen råd om temperaturskjema på gjæringsdunkene med brett. gjæren?
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?umg2l5
Torskarr skrev:Jeg dyrket opp en liten stamme fra et Hesjeøl...
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,9087.msg92365/Jens Petter Maudal @ Haandbryggeriet skrev:Vi tilsetter en egen gjær for flaske karbonering.