1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Koke flasker i 50L Braumeister - dårlig idè?

En tråd i 'Speidel Braumeister' startet av Hauglia, 21 Feb 2013.

  1. Hauglia

    Hauglia
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Funderer på om jeg skal fylle Braumeister'n med tomflasker og desinfisere dem i den.
    (med rist på, slik at ikke varme elementene går heden..)

    Er dette en dårlig idè mon tro?
     
  2. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
  3. Erlendso

    Erlendso
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Trondheim
    Desinfiser flaskene i ovnen. Rengjør og skyll de først, stable de oppå hverandre og sett på ovnen til 100-150 grader. Ta av evt. sving-korker med plast-detaljer.

    Hverken pølser eller flasker bør finne veien oppi en maskin til oppunder 20 laken ;)
     
  4. Hauglia

    Hauglia
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Takker for svar!
    Tydeligvis en ide jeg ikke bør utføre :)
     
  5. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Humm. Vi ser nok ting litt forskjellig. Hadde jeg hatt denne maskinen til 20' + hadde jeg valgt å bruke den til mest mulig som den kunne brukes til. Den er jo helt ypperlig til sousvide av store kjøttstykker som lammelår osv.
    Er det noe ølbryggere kan så er det renhold og hygiene. Nå koker ikke jeg flasker, men hadde jeg gjort det hadde jeg ikke hatt noen problemer med å koke dem i den. Hvorfor skulle jeg det?
     
  6. OrjanP

    OrjanP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Jeg ser vel heller ikke spesielt problemer med å koke flasker i den bare en beskytter varmeelementene.
    Jeg har også fundert på alternative bruksområder men da samboeren ville skolde et par moskusender i den før flåing måtte jeg si bom stopp for slike planer. Enn så lenge blir den bare brukt til ølbrygging..
     
  7. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Hvorfor?
     
  8. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Vil tro 18-20 sek på 83 grader hadde passet bra til ribbing Moskusender :)
     
  9. OrjanP

    OrjanP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Nja, det ble vannkokeren istedet, tente ikke helt på ideen om å få vår skinnende blanke tyske vidundermaskin full av andefjær..

    De var forøvrig fra dine hjemtrakter, nærmere bestemt Vigane.
     
  10. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ha ha artig. Naboender :)
     
  11. Hauglia

    Hauglia
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Ender ribber jeg etter hot-wax prinsippet. Smelter ett talglys i varmt vann, putter anda oppi og røsker så av fjærene i klaser. Slipper sølet med fjær over alt..
    Men skjelden jeg ribber ei and, som regel skjærer jeg bare ut bryst fileene

    Litt digresjon dette kanskje.. men har ut fra tipsene over slått fra meg tanken å desinfisere flasker i Speidelen
     

Del denne siden