Koke ut midlertidig hardhet

Finn Berger

Moderator
Hvordan går man fram, rent praktisk, når man skal koke ut midlertidig hardhet? Kalsiumet (og magnesiumet) feller seg ut, og legger seg på bunnen, og det høres greit nok ut, men jeg har et par konkrete spørsmål:

For det første, holder det å koke opp, og så slå av, eller må man koke en stund?

For det andre, hvor lenge må man vente før det har bunnfelt seg? Må man vente til vannet har kjølt seg ned til romtemperatur, eller kan man bruke det når det har nådd f.eks. mesketemperatur?

For det tredje; man må vel nødvendigvis "dekantere". Men hvor følsom er utfellingen for å bli forstyrret, og bli rørt inn igjen? Kan jeg f.eks. bruke BB60'n min, og tappe til jeg kommer ned på krannivået, uten angst?, så kan jeg la det være igjen det som er under krana?
 
Kjøp Kindle versjonen av Palmer boka Water, den mannen fortjener litt inntekt
Koster mindre enn en halv batch øl, og du får den på skjermen i løpet av sekunder

Der står alt du trenger å vite, og en del mer for å si det mildt
 
Tilbake
Topp