kokeplate

2000W til en kjele på 36 L kan gå, vil sikkert ta litt tid for å få kok.
Det er en induksjonsplate, så kjele av aluminium vil fungere dårlig.
Kjelen bør helt klart isoleres.
 
Det spørs også hvordan termostaten er. Noen av dem kobler inn/ut etter varmen inni plata, og ikke temperaturen på det i kjelen.
 
Aleksander87 skrev:
Nå vet jeg ikke hvor du bor, men på Coop Obs i Bergen får man nå 1900W induksjonsplate for 299kr.

bor i oslo. obs her har sikkert det de også da ja, men hjelper meg ikke så mye hvis det ikke holder for et skikkelig oppkok, har også veldig dårlig med strøm i leiligheten min.
er elektriker, men du veit skomakerens sønn har dårligst sko
 
craftos skrev:
er dette en kokeplate som ville taklet en kjele på 36 L http://www.expert.no/product/product.aspx?identifier=149238
ser fin ut men vil den holde?

Har denne. Den sliter veldig med at den kobler seg ut, alt for ofte. Sliter også med å få kok på 25 literen min, det går selv om det tar uhorvelig lang tid. Men noen voldsom kok blir det ikke. Jeg bruker den til mesking, og så koker jeg på gass. Om du skal koke opp mer enn 20 liter vann/vørter så tror jeg at noe større ville være å foretrekke. Den gir bare 1800w på full fart.
 
Legg på nokre hundrelapper til, og bekymringane dine rundt kokinga er over.  http://eltema.no/products/1571-caso-master-pro3500-cs2365.aspx Da treng du riktig nok ein ledig 16 A kurs for å få full effekt, men hvis du ikkje har det kan du ganske enkelt koble deg på komfyrkursen, det har eg gjort.

BB30 er sikkert vel og bra, men ei god kokeplate, ein god kjele og ein meskepåse vil jo fungere ihvertfall like bra. Og då kan du jo lettare bygge ditt eige bryggeri etter kvart  :) .
 
Aleksander87 skrev:
Nå vet jeg ikke hvor du bor, men på Coop Obs i Bergen får man nå 1900W induksjonsplate for 299kr.

Den har jeg - styr unna!  Den koker opp 20 liter vann på litt under en uke.......
 
Torvald skrev:
Legg på nokre hundrelapper til, og bekymringane dine rundt kokinga er over.  http://eltema.no/products/1571-caso-master-pro3500-cs2365.aspx Da treng du riktig nok ein ledig 16 A kurs for å få full effekt, men hvis du ikkje har det kan du ganske enkelt koble deg på komfyrkursen, det har eg gjort.

BB30 er sikkert vel og bra, men ei god kokeplate, ein god kjele og ein meskepåse vil jo fungere ihvertfall like bra. Og då kan du jo lettare bygge ditt eige bryggeri etter kvart  :) .

Har du denne Caso plata?, isåfall, hvordan er erfaringene?
de billige platene tenderer til å slå seg av, så du må fysisk slå de på igjen noe som er litt ukult. (måtte slå på min tre ganger mens jeg dampet pinnekjøtt... :( )
Og ser den har temperatur instilling, fungerer det?
 
neslekkim skrev:
Har du denne Caso plata?, isåfall, hvordan er erfaringene?
de billige platene tenderer til å slå seg av, så du må fysisk slå de på igjen noe som er litt ukult. (måtte slå på min tre ganger mens jeg dampet pinnekjøtt... :( )
Og ser den har temperatur instilling, fungerer det?

Neslekkim: her er det skrevet litt om erfaringer ang casoplata, http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,8197.msg75189.html#msg75189. Har selv vurdert plata, men har også veldig lyst på en blichman boilmaker etterhvert, og den ser ikke ut til å være hundre pst kompatibel med induksjon.
 
Trygve skrev:
Aleksander87 skrev:
Nå vet jeg ikke hvor du bor, men på Coop Obs i Bergen får man nå 1900W induksjonsplate for 299kr.

Den har jeg - styr unna!  Den koker opp 20 liter vann på litt under en uke.......
Haha, jeg stod en stund å lurte på om jeg skulle kjøpe den. Glad jeg droppet det nå.

Angående kokeplate: Jeg er lysten på å gå over til Speidel varmeelement som Petit selger. 3400W eller noe, så slipper jeg å være avhengig av å bruke en induksjonsvenlig kjele.
 
Torvald skrev:
Legg på nokre hundrelapper til, og bekymringane dine rundt kokinga er over.  http://eltema.no/products/1571-caso-master-pro3500-cs2365.aspx Da treng du riktig nok ein ledig 16 A kurs for å få full effekt, men hvis du ikkje har det kan du ganske enkelt koble deg på komfyrkursen, det har eg gjort.

BB30 er sikkert vel og bra, men ei god kokeplate, ein god kjele og ein meskepåse vil jo fungere ihvertfall like bra. Og då kan du jo lettare bygge ditt eige bryggeri etter kvart  :) .

å er det lov å koble mer på komfyrkursen?
 
Tor-H skrev:
Torvald skrev:
Legg på nokre hundrelapper til, og bekymringane dine rundt kokinga er over.  http://eltema.no/products/1571-caso-master-pro3500-cs2365.aspx Da treng du riktig nok ein ledig 16 A kurs for å få full effekt, men hvis du ikkje har det kan du ganske enkelt koble deg på komfyrkursen, det har eg gjort.

BB30 er sikkert vel og bra, men ei god kokeplate, ein god kjele og ein meskepåse vil jo fungere ihvertfall like bra. Og då kan du jo lettare bygge ditt eige bryggeri etter kvart  :) .

å er det lov å koble mer på komfyrkursen?

hvis en sikring er over 16A er det ikke lov til og bennytte vanlige stikk og støpsler da må man bruke sånn som er til platetoppen. så hvis man setter opp en teknisk stikk og har et støpsel av samme type til kokeplata så er det helt greit. (så lenge en elektriker har lagt opp den nye stikken da :p) eller så kan man nappe ut platetoppen og plugge inn kokeplata med nytt påsatt støpsel.
 
neslekkim skrev:
Har du denne Caso plata?, isåfall, hvordan er erfaringene?
de billige platene tenderer til å slå seg av, så du må fysisk slå de på igjen noe som er litt ukult. (måtte slå på min tre ganger mens jeg dampet pinnekjøtt... :( )
Og ser den har temperatur instilling, fungerer det?

Har den og forguder den ;D . Har ikkje brukt temperaturinstillingene.

Tor-H skrev:
å er det lov å koble mer på komfyrkursen?

Lov og lov... Alt eg eigentlig har gjort er å lage ein skøyteledning med konfyrplugg i eine enden og "vanleg" støpsel i andre enden. Så når eg brygger plugger eg ut komfyren og setter inn skøytledningen.

Sjekk ut nærare her http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,7333.0.html . litt fram og tilbake i tråden men man skjønner etter kvart.
 
Torvald skrev:
neslekkim skrev:
Har du denne Caso plata?, isåfall, hvordan er erfaringene?
de billige platene tenderer til å slå seg av, så du må fysisk slå de på igjen noe som er litt ukult. (måtte slå på min tre ganger mens jeg dampet pinnekjøtt... :( )
Og ser den har temperatur instilling, fungerer det?

Har den og forguder den ;D . Har ikkje brukt temperaturinstillingene.

Men du brukte også en blich? og det gikk greit?
Jeg har en skikkelig storkjøkkenkjele med tykk bunn, trenger egentlig en avlastingsplate bare, som ikke kødder med meg, siden den jeg har først er laget i plast (som jeg er litt redd for pga vekta oppå) samt at den slår seg av ofte, så jeg kan ikke gå ifra, og den har ei sabla vifte som bråker noe hinsides, så jeg hører ikke om det har begynt å koke eller ei under damprista.. 
25liters pinnekiøttkjele er digg å ha :)
 
Tilbake
Topp