beregning av OG. har et spørsmål der anngående koking av vørteren. hva er forskjellen ved koking med og uten lokk på kjelen foruten at bortkoking av vann øker OG på vørten?
Det finnes en del uønskede stoffer som må bortkokes og med lokk på beholder du de i vørteren.
Og med lokk på for jeg fare av overkoking, griseri! Vørteren må nemmlig kokes 'kraftig'.
Kanskje er det mer.. 'How to Brew' av John Palmer, der får du svar på alt du vil/må vete :biersmile: kjøpp boka hvis du ikke har :skitbra:
Lokket kan settes nesten helt på (dersom du har lite varmekapasitet), men ikke fullstendig på altså. Jeg har merket at kokeintensitet har mer å si for hvor mye som damper bort enn det å ha lokket halvveis eller ikke på.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.