Kolschhjelp

Tok ei lageropptelling i dag, med tanke på å få bryggja noko i påsken.  Eg hadde 130g fuggles, 500g East KEnt Goldings og 500 g saaz. På maltfronten hadde eg Muntons Pearl Pale malt, Castle Malting Lagermalt, Sjokolademalt, Cara 20 og cara 120, Chrystal, hvetemalt og Munchener 20. Eg prøvde meg fram i beertools, men noko Kolschoppskrift vart det ikkje. etter eit kjapt søk på forumet komeg over Gahr si oppskrift på Kolsch. Kan eg nytta nokre av mine ingredienser til erstatning for vienna malt?

Andrimne Kölsch
22,5 liter
OG: 1051
FG: 1010
IBU: 30 (Noonan)

3,9 kg Global pilsnermalt
200 g Weyermann vienna malt
200 g Weyermann hvetemalt
59 g Hallertauer Mittelfrüh, pellets, 4 % AA, 60 min.
20 g Hallertauer Mittelfrüh, pellets, 15 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
1/2 ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP029, starter per Jamil Zainasheffs kalkulator

Mesking 90 min. på 65 C. Koking 90 min. Gjæring på 16 C. Justerer vannet med 1 g CaSO4 og 2 g CaCl2 per 10 liter.
 
Jeg tenkte å brygge denne i løpet av noen uker, bestilte Vienna fra Vin og Bar, men da det var utsolgt foreslo de Munichmalt som erstatning. Så jeg tenkte å prøve det. Om det ikke blir typeriktig blir det sikkert godt læl.
 
Av det du har, så er det iallefall Munchener som er nærmest Vienna.  Og med de mengdene som det her er snakk om så holder du deg fint innenfor "grensene" for en kølsch.  MEN for å komme opp i 1051 på 22,5 liter, så må du opp i en meskeeffektivitet på 90% med enne oppskriften.  Det er bra høyt.  80 er nok mer normalt og da må du opp i 4,4 kilo Palemalt for å nå den OG'en.
 
Tilbake
Topp