Hei, finnes det noen komplett nybegynnerguide på å ta i bruk Corneliusfat?
Har plukket opp litt her og der ved behov, men kunne tenkt meg og leste igjennom «fra A til Å» for å øke min kunnskap.
Jeg kjøpte meg et fatkit for en stund tilbake, og fikk en grei rask innføring av Bryggselv. Har også funnet frem både videoer som viser enkelte triks og evner å google svar på mine spørsmål ved behov. Men det virker som de fleste andre har en allmennkunnskap jeg ikke har når det gjelder fat, CO2, gassflasker, koblinger osv. Et eksempel er at fargene på ball lock har noe å si, det lærte jeg den harde måten. Sjelden det er nevnt noen plass om man ikke spesifikk søker det opp.
Har lett rundt og finner ikke en «komplett guide» til fat noe sted, tilsvarende man finner for flasking feks. I ølbrygging-bøkene mine er fat kun nevnt men noen linjer, ofte som et «neste steg» eller i slutten av kapittel som grundig går igjennom flaksing.
Noen som har tips til en bok, video eller tekst i noe form som kan hjelpe meg å få en bedre totalforståelse?
Har plukket opp litt her og der ved behov, men kunne tenkt meg og leste igjennom «fra A til Å» for å øke min kunnskap.
Jeg kjøpte meg et fatkit for en stund tilbake, og fikk en grei rask innføring av Bryggselv. Har også funnet frem både videoer som viser enkelte triks og evner å google svar på mine spørsmål ved behov. Men det virker som de fleste andre har en allmennkunnskap jeg ikke har når det gjelder fat, CO2, gassflasker, koblinger osv. Et eksempel er at fargene på ball lock har noe å si, det lærte jeg den harde måten. Sjelden det er nevnt noen plass om man ikke spesifikk søker det opp.
Har lett rundt og finner ikke en «komplett guide» til fat noe sted, tilsvarende man finner for flasking feks. I ølbrygging-bøkene mine er fat kun nevnt men noen linjer, ofte som et «neste steg» eller i slutten av kapittel som grundig går igjennom flaksing.
Noen som har tips til en bok, video eller tekst i noe form som kan hjelpe meg å få en bedre totalforståelse?