Hei,
Har mekket mitt eget koniske gjæringskar i 316L og (tror) jeg er klar med første batch.
Dumpet humletrub fra bunnventilen etter 1 time før oksygenering og pitching av gjær. -Dette fungerte meget bra og ca. 4 liter ble ofret til dodraugen.
Nå på dag 12 skal jeg dumpe resten av truben og gjæren i forbindelse med CC. Problemet er at uklarheten i ølet vil ingen ende ta. På øverste uttak er ølet klart og fint, men ikke i nederste. Gjæren jeg har bruk er Nottingham, og den skal vel flokkulere rimelig greit?
Volumet på den koniske delen er 12 liter, og totalvolum er 65 liter. I går fjernet ca. 6 liter med gjær og trub som har lagt seg i bunnen av konen. Jeg sluttet drenering når ølet begynte å bli relativt klar. En dag senere er det samme leksa og 4 liter til gikk i vasken. -Tykk gugge som kommer først før det blir mer flytende etterhvert.
Til dere med konisk gjæringstank: Hvordan pleier dere å gjøre det? Er det bare å dumpe trub/gjær i flere omganger? Bruker dere bare øverste uttak for fating, eller tar også fra uttaket i bunn? Spesielle teknikker?
På forhånd takk
Har mekket mitt eget koniske gjæringskar i 316L og (tror) jeg er klar med første batch.
Dumpet humletrub fra bunnventilen etter 1 time før oksygenering og pitching av gjær. -Dette fungerte meget bra og ca. 4 liter ble ofret til dodraugen.
Nå på dag 12 skal jeg dumpe resten av truben og gjæren i forbindelse med CC. Problemet er at uklarheten i ølet vil ingen ende ta. På øverste uttak er ølet klart og fint, men ikke i nederste. Gjæren jeg har bruk er Nottingham, og den skal vel flokkulere rimelig greit?
Volumet på den koniske delen er 12 liter, og totalvolum er 65 liter. I går fjernet ca. 6 liter med gjær og trub som har lagt seg i bunnen av konen. Jeg sluttet drenering når ølet begynte å bli relativt klar. En dag senere er det samme leksa og 4 liter til gikk i vasken. -Tykk gugge som kommer først før det blir mer flytende etterhvert.
Til dere med konisk gjæringstank: Hvordan pleier dere å gjøre det? Er det bare å dumpe trub/gjær i flere omganger? Bruker dere bare øverste uttak for fating, eller tar også fra uttaket i bunn? Spesielle teknikker?
På forhånd takk