Hei,
Jeg er en ivrig nybegynner og brygga natt til tirsdag mitt første øl (IPA). Dessverre bomma jeg bade på koketid og avkjølingen noe som betydde at temperature på vørteren I gjærtanken havna på nærmere 37 (!) grader. Jeg venta imidlertid en stund før jeg tilsatte gjæren (da var den rundt 30 grader). Hva er konsekvensene av mine tabber? Er ølet ødelagt?
Så langt ser det ut til at det er lite aktivitet I gjærtanken (kommer et og annet "blopp" av og til).
Ser frem til svar
Jeg er en ivrig nybegynner og brygga natt til tirsdag mitt første øl (IPA). Dessverre bomma jeg bade på koketid og avkjølingen noe som betydde at temperature på vørteren I gjærtanken havna på nærmere 37 (!) grader. Jeg venta imidlertid en stund før jeg tilsatte gjæren (da var den rundt 30 grader). Hva er konsekvensene av mine tabber? Er ølet ødelagt?
Så langt ser det ut til at det er lite aktivitet I gjærtanken (kommer et og annet "blopp" av og til).
Ser frem til svar