Hei,
temaet gjæringstemperatur er jo allerede diskutert i det vide og det brede her på forumet, men jeg klarte likevel ikke finne svar på det jeg lurer på her: Hvilke konsekvenser får det for alen hvis den gjærer en grad og to under anbefalt temperatur, si 16-17 grader i stedet for 18-20?
Så til det jeg trenger et råd om: Jeg brygget en APA for to dager siden, og stomgjæringen er nå godt i gang. Denne står nå i boden, hvor tempen er ca 16 grader. Klistertermometeret utenpå dunken viser 17 grader, og har vist det hele tiden. Dette er én grad under den anbefalte temperaturen på 18-20 grader. Da er mitt spørsmål: Ville dere tatt dunken ut av boden og flyttet den over i et annet kjellerrom, som holder ca 19 grader? Og hvis- i så fall når? Umiddelbart? Etter stormgjæringen har gitt seg? Noen dager før jeg skal tappe på flaske?
For ordens skyld, gjæren jeg har benyttet her er US-05. Takk for alle svar!
temaet gjæringstemperatur er jo allerede diskutert i det vide og det brede her på forumet, men jeg klarte likevel ikke finne svar på det jeg lurer på her: Hvilke konsekvenser får det for alen hvis den gjærer en grad og to under anbefalt temperatur, si 16-17 grader i stedet for 18-20?
Så til det jeg trenger et råd om: Jeg brygget en APA for to dager siden, og stomgjæringen er nå godt i gang. Denne står nå i boden, hvor tempen er ca 16 grader. Klistertermometeret utenpå dunken viser 17 grader, og har vist det hele tiden. Dette er én grad under den anbefalte temperaturen på 18-20 grader. Da er mitt spørsmål: Ville dere tatt dunken ut av boden og flyttet den over i et annet kjellerrom, som holder ca 19 grader? Og hvis- i så fall når? Umiddelbart? Etter stormgjæringen har gitt seg? Noen dager før jeg skal tappe på flaske?
For ordens skyld, gjæren jeg har benyttet her er US-05. Takk for alle svar!