Konservering av gjær

Da er interessen for igjenbruk av god gjær kommet litt mer i fokus.

Er det noen her inne som har noen tips på konsververings teknikker som gjør at mann kan lagre høstet og vasket gjær en liten stund?
 
Hva er poenget med å bruke agar til lagring og slikt da? :)

Har jo lest mye i boken "yeast" men liker å spørre hvordan dere foretar dere dette for
å lagre gjæren deres litt lengre.
 
Kjøp glyserol, Bruk gamle wlp rør fyll røret halvfullt med gjær og tilsett 7.5 ml glyserol. Rist røret godt og frys. Dette holder i minst 6 mnd. Når du skal bruke gjæren anbefaler jeg sterkt starter i to generasjoner. Første generasjon er vesentlig treigere enn fersk gjær. Andre generasjon er normal og ølet gjærer helt normalt ut.

mvh
Bård
 
Kjøp glyserol, Bruk gamle wlp rør fyll røret halvfullt med gjær og tilsett 7.5 ml glyserol. Rist røret godt og frys. Dette holder i minst 6 mnd. Når du skal bruke gjæren anbefaler jeg sterkt starter i to generasjoner. Første generasjon er vesentlig treigere enn fersk gjær. Andre generasjon er normal og ølet gjærer helt normalt ut.

mvh
Bård

Flott tips, hvor handler mann glyserol til dette formålet? Holder med apotek glyserol?
 
Har lest tideligere her på forumet at det er folk som har handlet det på apoteket og på ebay. Men mener å huske at noe av det man kjøpte på bayen var det dårligere kvalitet på.
 
Leste også i går at det var en kar på hombrewertalk som hadde satt en starter på en høstet gjær som hadde ligget i kjøleskapet i 11 mnd. Med gode resultater.
 
Tilbake
Topp