Kor lenge er for lenge på primærkar?

Hei! Satte ein imperial stout for 3-4 mnd sidan, som har stått ved 19 gradar på primærkar sidan. Tenkte at den skulle få stå lenge, sidan denne øltypen har godt av lagring. Men nybegynnar som eg er tenkte eg ikkje å tappa over til sekundærkar før eg reiste heim frå studenthybelen. Kjem ølet til å smaka apoptose og gammal gjær, eller er denne typen "lagring" på gjærkake akseptabel?
Endre
 
Ville heller anbefalt å modne på flaske, eller i hvertfall ikke modne på kar stort mer enn 3-4 uker.
Det går nok bra, men det kan hende gjæret ditt har sovnet av etter så lang tid.
Hva gjelder sekundær/primær vil du fort finne ut at det fins delte meninger om; risiko for infeksjon kontra nytte. Mtp autolyse ville jeg ikke mistet nattesøvn i utgangspunktet, men 3-4 måneder er veldig lang tid.
Smak på det!
 
Du nevner ikke hva du lagrer i.. Lagring over lang tid bør iallefall gjøres i kar med oksygenbarriære, da vanlige plastkar slipper inn oksygen. Nå aner jeg ikke hvor mye som siver igjennom, er det en øl som ikke nødvendigvis tar skade av litt oksygen er det vel en imp stout.
 
Tilbake
Topp