For å oppdatera denna her då:
Målte SG: 1,008 idag, to og ei halv veke etter bryggedag. Så har jobba godt denne gjæren. Smak: absolutt belgiske tonar, men med vel 9 % alkoholinnhald var den litt kvass når eg smaka og lukta såvidt på prøven [emoji28]. Reknar med denne må stå ei stund før den er heilt på topp..
Eg gjorde det eg kunne for å prøva å enda opp med ein gjærbar vørter då eg meska, sidan denne øltypen bør ha relativt låg FG, men dette slo mine forventningar, hehe..
Mesking: 63 grader, 75 min. Tappa av til kokekjel utan å heva temperaturen. Skylte med 76 grader varmt vatn.
Pilsnermalt, syremalt og ei klype melanoidinmalt, 1,5 kg sukker rørt inn på slutten av koketida (las i eitt innlegg her ein stad at dette var lurt for denne øltypen og andre meinte dette var best å tilsette etter stormgjæring, så då valte eg å gjera det som var enklast for med der og då, hehe).
Dette ølet blir neppe tappa på mange 0,75L flasker, hehe.. men uansett eit spennande prosjekt i ein for meg relativt ukjend ølstil.
Sent from my iPhone using Tapatalk