Kor lenge er temperaturen viktig i gjæringsprosessen?

Har kun plass til ei gjæringsbøtte i kjøleskapet og det er jo kjedelig å bruke 3-4 veker mellom kvar brygging av lager.

Som oftest har eg nådd FG etter 1-2 veker. Er det da greit å sette den i romtemp? (22+)

Det samme gjelder i grunn for ale-gjæring. Dersom eg har t.d 18 grader i ei veke til FG er nådd, også sette den på et tilfeldig rom til den berømte "gjæren må rydde opp etter seg" -prosessen er over?
 
Temperaturkontroll er viktigest under stormgjæringen, og før der under celledeling.
Etter hovedgjæringen er over kan du fint sette den litt varmere.
 
Ok. Så det utvikles ingen bismak ved å sette en lager  fra 10 grader inn i 22 grader f.eks de siste 14 dagene?
 
larstore skrev:
Ok. Så det utvikles ingen bismak ved å sette en lager  fra 10 grader inn i 22 grader f.eks de siste 14 dagene?
Med såpass stor temperaturforskjell ville jeg nok isolert gjærkarret for å gi den en litt langsommere temperaturendring, men rent bortsett fra det.... Nei, men lager må jo etterpå lagres kjølig en stund også....
 
Tilbake
Topp