Korleis få weissbier enda betre?

Hei,

som brygg nr 2 i min karriere lagde eg ein ekstrakt weiss sak, gjæra på 15-17 gr i 12 dagar og putta på flaske. Etter å ha stått på flaske i 3 dagar prøvde eg i går ei flaske, og sambuaren min sin dom var "overaskande god".
Eg kunne imidlertid tenkt meg ein litt meir fruktig og søt smak så spørsmålet mitt er korleis får eg inn  litt meir av dette. Skal eg bruke anna humle eller må eg putte inn litt vienna eller munich malt, evt skal eg hiva på litt kveitemalt??


Liquid Light Extract  84 %  
Cara malt                16 %

Tettnanger   3.8% alpha  60  minutes
Saaz            2.8% alpha  10 minutes

IBU = 12
OG = 1057
FG = 1019
 
Først:
Du skriver ikke produsent av ekstrakten, men "vanlig" light ekstrakten er vel normalt laget på pale og/eller lager malt, altså ikke hvete.

Når det gjelder den fuktige smaken i hveteøl så kommer denne hovedsakelig fra gjæren.
Du skriver heller ikke hva slags gjær du bruker. Temperaturen din ser ok ut, men mange gjær produserer mer fruktig smak på litt høyere temperatur, selv om jeg heller ville begynt å se på gjærtype og mengde først.
 
Tilbake
Topp