Brygging i søvne...

Eg er slett ikkje eit morgon menneske!

I dag vakna eg blid og glad, til ferdigkjøla vørter og kokt vatn. Eg drog godsakene ut av kjøleskapet, rehydrerte gjæren, slo han i etter ca. 20 min. og rista det eg var mann om kvart femte minutt i omlag 40 min.

Alt dette virker vel og bra... Men eg hadde ikkje rehydrert ein pose US-05, men derimot to (legg merke med at tek feil gjær, men allikevel aukar mengda, som en skal med lagergjær!!!) poser Saflager S-23  :eek:

No lurer eg litt på kva eg ender opp med. Ein litt alkoholsvak Bayer??? Nokre forslag?


Her er oppskrifta (noko i nabolaget av ein skotsk 70/-):
Volume: 12 liters
OG: 1036
FG: 
Alcohol: 3.5 % by vol.
Colour: 29 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 18 IBU
BU/GU: 0.5


Fermentables
Pale Malt 7 EBC 1450 grammes
Vienna 75 grammes
Crystal Malt 135 75 grammes
Biscuit Malt 50 EBC 50 grammes
Roasted Barley 50 grammes
Smoked Malt 6 EBC 30 grammes

Mash schedule: 62 degrees for 45 minutes, 66 degrees for 15 minutes.



Hops
Fuggle 5.1% alpha 15 grammes 60 minutes

Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 16 degrees C for 21 days.
Lagered at 5 degrees C for 28 days.
 
Det blir nok godt alikevel... take it with row ;-)

Har nettopp laget en IPA med weissbier-gjær, ble knall :)

du kan jo også trøste deg med at ingen har gjort det før deg :-D
 
HAHA! Ingen dårlig trøst. Er ikkje fritt for at eg er litt nysgjerrig på korleis det blir. Og det finn eg jo ut om ein tre fire veker :biersmile:
 
Tilbake
Topp